TRKAČKI KLUB RUDAR

MURSKO SREDIŠĆE

 31.07.2019.

 Peteročlana ekipa prijatelja i ljubitelja sporta odlučila je biciklirajući posjetiti grad Vukovar

 

Na put do grada heroja krenuli smo u srijedu, 19.6.2019. te smo nakon nepuna dva dana bicikliranja i druženja stigli na odredište.

Sljedećeg dana poklonili smo se žrtvama Vukovara posjetivši Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata, Ovčaru, vodotoranj, Vukovarsku bolnicu te Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti.

Ideja oko povratka u Međimurje bila je ista kao i put do Vukovara – u dva dana relativno ugodnog bicikliranja proći oko 280 kilometara. Međutim, zbog najavljenog lošeg vremena koje bi u pitanje dovelo sigurnost ekipe tokom drugog dana, odlučili smo „put povratka“ prevaliti u jednom danu.

Situacija u koju smo se postavili tražila je snažno vjerovanje u nas same odnosno poništavanje svih trenutno postavljenih limita u našim mislima. Put je prolazio izuzetno dobro i nakon gotovo cijelodnevnog bicikliranja subotom vratili smo se u Međimurje.

Za kraj – nevjerojatna je činjenica kako limiti postoje, ali u najvećem broju slučajeva postoje i zaustavljaju nas baš oni limiti u našim mislima.

 

Ekipa: Zvijezdan Tuksar, Mario Gogić, Mihael Zamuda, Nikola Balent, Ilija Vabec